Váš nákupný košík je prázdny!
KURKUMA MLETÁ
Kurkuma je silná protizápalová bylina, ktorá sa po stáročia používa na liečbu rôznych ochorení. Tento koreň, ktorý je bratrancom zázvoru, je pôvodom z juhovýchodnej Ázie a niekedy sa nazýva „indický šafran“, pretože má krásnu zlatistú farbu.
Antioxidant – pre silné antioxidačné účinky sa kurkuma využíva pri liečbe rakoviny, taktiež pri Alzheimerovej či Parkinsonovej chorobe. Dobre vplýva aj na toxické poškodenia a zápaly pečene, v ktorej odstraňuje cholesterol a zabráni „ztukovateniu“ pečene.
Zlepšuje trávenie – podporuje správnu činnosť žalúdka a tvorby žlče, čím uľahčuje trávenie. Je preto veľmi výhodné používať kurkumu ako korenie do jedál, a to najmä v kombinácii so zdravými tukmi. Kurkumín môže byť výborným pomocníkom pri odstránení hnačky, plynatosti či zápchy. Je dokonca účinný pri ničení baktérie salmonely.
Tlmí bolesť a má protizápalové účinky – kurkumín je prirodzené analgetikum a dokáže efektívne tlmiť bolesť a zároveň urýchľovať hojenie rán.
Rakovina – kurkumín sa využíva aj v spojitosti s touto zákernou chorobou , kde pôsobí na spomalenie rastu nádorových buniek.
Nadváha a depresia – kurkuma vám môže pomôcť s nadváhou – pomáha znížiť prírastok hmotnosti taktiež má antidepresívne účinky.
Posilnenie imunity
Potláča infekcie a zápaly dýchacích ciest
Znižuje cholesterol v krvi
Cukrovka – znižuje hladinu cukru v krvi
Znižuje replikáciu vírusu herpesu
Zmierňuje menštruačné kŕče a upravuje nepravidelnú menštruáciu
Bolesti, opuchy a zápaly kĺbov – v čínskej a indickej medicíne sa kurkuma používa na liečbu artritídy a bolesti kĺbov, svojimi protizápalovými účinkami redukuje zápal a tým zníži aj opuch.
Krajšia pleť bez akné – kurkuma podporuje tvorbu kolagénu a tým aj regeneráciu pokožky. Chráni pleť pred akné a reguluje činnosť mazových žliaz.
Použitie v kuchyni : karí zmes, farbenie cestovín, vajcia na kyslo, fazuľa, šošovica, ryža, dusená zelenina
9,40€
Štítky: kurkuma-mleta-korenie-imunita-adaptogen